background

Radiologie generala

Compartimentul de imagistica din cadrul clinicii este dotat cu  un ultraperformant sistem de radiologie complet digital.

Radiografia reprezinta cea mai utilizata metoda de investigatie imagistica, folosita de prima intentie in diagnosticarea unor leziuni si traumatisme, a  bolilor inflamatorii si degenerative, pentru:
- examinarea plamanilor si a inimii
- examinarea sistemului osteoarticular, a coloanei vertebrale si a craniului
- radiografii speciale tip orthospine ( coloana integrala) si ortholeg ( picioare - bazin imagine integrala)

Avantajele acestui sistem ultramodern sunt reprezentate de rezolutia si contrastul exceptionale, expunerea la un nivel scazut de radiatii (care nu influenteaza calitatea radiografiei), timpul redus necesar obtinerii rezultatului investigatiei si posibilitatea stocarii si transferului mult mai rapid al imaginilor.
Cel mai mare avantaj este calitatea imaginii radiologice. Imaginea radiologica ce ajunge la nivelul unui computer care este anexat aparatului de radiografie digital poate sa fie prelucrata astfel incat valoarea diagnostica este maxima.
 Imprimarea imaginilor radiografice pe filme  este net superioara filmelor radiografice conventionale / standard.
Acest sistem radiologic digital  dispune de programe computerizate de autocorectie si control prin care reduc la maximum expunerea pacientului la fasciculul de radiatie X . 
Prelucrarea acestor imagini permite inclusiv masuratori specifice de mare exactitate. Imaginile radiologice obtinute astfel pot fi arhivate, in felul acesta putandu-se compara diversele capturi, cu avantaje in evaluarea raspunsului post terapeutic.
Informatii suplimentare si programari la tel. 0348 44 55 66

banner